Meri Lähteenoksa on KM, kirjailija, erityispedagogi, kouluttaja, yhteisöllisyyden fasilitaattori ja tietoisuuden löytöretkeilijä. Valaistuneet ykseyden tilat ovat kuulunet hänen elämäänsä lapsuudesta asti, ja ne ovat paljolti se pohja jolle hänen elämäntyönsä on rakentunut. Niiden kokeminen on luonut vahvan vakaumuksen kaiken keskinäisestä yhteydestä ja elämämme säilymiseksi tarvittavan yhteisyyden tarpeesta.
Hänen elämäänsä on mahtunut niin Kuntouttavan kodin mallin kuin yhteisöllisten kaupunkikylienkin kehittämistä. Viime vuodet hän on koulutuksissaan edistänyt etenkin ymmärrystä autismikirjon sekä adhd:n osalta (ydintito.fi).
Tyhjyys tanssii -muistelmateoksessaan hän avaa kiehtovasti meille omaa, mihinkään tiettyyn henkiseen traditioon sitoutumatonta havahtumisen polkuaan. Se kuljettaa kokijaansa läpi ihmeellisen rikkaan ja toisaalta aivan tavallisen elämän.
Miksi kirjoitin tämän kirjan
Elämääni ovat ohjanneet kaikkein voimallisimmin lapsuudesta saakka kokemistani ykseystiloista nousevat oivallukset. Ne synnyttivät minussa vakaumuksen kaikkiallisesta tasa-arvosta ja kaiken keskinäisestä yhteydestä. Niiden edistämisen parissa on myös ammatillinen elämäni soljunut useissa poikkeuksellisissa yhteisöllisissä hankkeissa.
Ykseyskokemuksissani koin maailman suunnattomana yhtenäisenä liikeenä, joka tapahtui suuren rauhan sisällä. Vaikka nämä kokemukset tuntuivatkin todelliselta kodiltani, niin ne aiheuttivat minussa myös kodittomuuden tunnetta suhteessa siihen maailmaan missä elin, sillä oli mahdotonta jakaa näitä kokemuksiani kenenkään kanssa. Syvää yksinäisyyden tunnettani ja koti-ikävääni lievitti yhteyteni luontoon, etenkin kiviin.
Nyt, kun kärsimys on haihtunut ja elämäni seestynyt iloksi ilman erityistä syytä, tunsin syvää kutsumusta kuvata havahtumisen prosessiani myös muille. Halusin avata ja sanoittaa siihen liittyviä ilmiöitä, että niistä olisi helpompi keskustella yleisemminkin. Toivon, että kirjasta on hyötyä niille, jotka ovat ehkä ymmällään henkisten kokemustensa kanssa, ja kaipaavat ymmärrystä tilanteeseensa sekä matkakumppania polulleen.
Askelia tielläni
Lapsuuteni ykseyskokemusten kannustamana lähdin etsimään kumppanuuksia maailmalta. Pujahtelin eri temppeleihin ja vietin monin tavoin rikasta löytörekeilijän elämää, ja koin monia ihmeellisiä seikkailuita. Hieman myöhemmin sukelsin myös ihmismielen merkillisiin syvyyksiin erilaisia terapiasuuntauksia tutkiskellen. Opiskelin tiiviisti itseäni, pyrin ymmärtämään elämän ja ihmisyyden moninaisuutta sekä luomaan sille tilaa itsessäni ja muissa.
Nuo etsikkovuoteni herättivät minussa sitkeän vakaumuksen luoda Koti tälle ihmeelliselle, mutta monien ongelmien täyttämälle planeetallemme. Halusin luoda kodin, jossa jokainen asukas voisi kukoistaa ja antaa oman lahjansa maailmalle. Syntyi Annikinkadun puutalokorttelin kaupunkikylä, merkillinen pienoisyhteiskunta, joka oli olemassa asukkaitaan varten. Siellä koin lopultakin ensimmästä kertaa olevani täysin hyväksytty ja tarvittu sellaisena kuin silloin olin. Annikin kokemuksistamme kirjoitin kirjan Viisas arki (Into, 2008).
Annikilla alkaneesta eri elämänkatsomusten välisestä dialogista muodostui luonteva jatko tasa-arvoistamisen pyrkimyksilleni. Lopulta juuri se havahdutti minut tilaan, jossa nyt olen ollut runsaat kymmenen vuotta: elämään ilman kärsimystä. Havahtumiseni tapahtumapaikkana oli Intiassa sijaitseva Oneness University (nykyiseltä nimeltään Ekam).
Ota yhteyttä!
info@tyhjyystanssii.com